Fremtidsfuldmagter
Lov om fremtidsfuldmagter trådte i kraft den 1. september 2017. Med loven er der indført en fuldmagtsordning, som giver mulighed for, at den der er fyldt 18 år, og som er i stand til at handle fornuftsmæssigt, kan oprette en fremtidsfuldmagt og lade den registrere i Fremtidsfuldmagtsregistret.
En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, hvori du udpeger en eller flere fremtidige fuldmægtige til at disponere på dine vegne for så vidt angår økonomiske og/eller personlige forhold, såfremt du mister evnen til selv at disponere, f.eks. som følge af demens eller anden svækket mental funktion.
Der er ingen af os, der kan sige os fri for risikoen for at blive ramt af en alvorlig sygdom eller en ulykke – hverken som ung eller gammel – og derfor er fremtidsfuldmagten også relevant for personer, som ikke aktuelt er syge, men som blot ønsker at sikre deres økonomiske og/eller personlige forhold i tilfælde af eventuel senere sygdom eller ulykke.
Ved ikke at oprette en fremtidsfuldmagt løber man en risiko for, at Familieretshuset – i tilfælde af at man bliver ude af stand til at handle fornuftsmæssigt – bliver nødt til at udpege en værge, hvilket kan være en lang og omfattende proces for de involverede parter. Fremtidsfuldmagten er derfor et fornuftigt alternativ til iværksættelse af værgemål.
I forbindelse med oprettelse af en fremtidsfuldmagt er det vigtigt at sikre sig, at fuldmagten indeholder fyldestgørende oplysninger om fuldmagtsforholdets rækkevidde. Hvis der mangler oplysninger, eller det ikke er klart, hvad fuldmagtsgiver ønsker, kan det i værste fald betyde, at fuldmagten ikke får den tilsigtede virkning.
Ønsker du at oprette en fremtidsfuldmagt eller at høre mere om denne fuldmagtsordning, er du altid velkommen til at rette henvendelse til Middelfart Advokaterne.